Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerste Siciliaanse dessert: Cannoli! Kneed bloem, suiker, reuzel, Marsala en zout tot een deeg. Rol het deeg uit, bestrijk met ei, rol op en frituur. Maak een vulling met ricotta, suiker, chocolade en sukadeblokjes. Vul de cannolis en decoreer met glazuur en gekonfijte sinaasappelschil.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Marsala wijn

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Siciliaanse cannoli op tafel.

  1. Kneed 500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g reuzel, 2 el cacaopoeder, 1 glas Marsala en een vleugje zout tot een deeg. Laat het deeg ca. twee uur rusten.
  2. Rol het deeg uit en snijd er cirkels uit van ca. 10 cm diameter. Bestrijk een zijkantje van de cirkels met ei. Rol ze om buisvormpjes en plak ze vast met het ei. Frituur de cannolis in kokend hete olie en laat ze afkoelen. Schuif de cannolis voorzichtig van de buisvormpjes.
  3. Maak een vulling met 500 g schapenricotta, 250 g suiker, 50 g chocolade in kleine stukjes en 50 g sukadeblokjes. Vul hiermee de cannolis. Versier het ene uiteinde met een glazuur en het andere met een reepje gekonfijte sinaasappelschil.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts