- 250 ml Marsala wijn
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Siciliaanse cannoli op tafel.
- Kneed 500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g reuzel, 2 el cacaopoeder, 1 glas Marsala en een vleugje zout tot een deeg. Laat het deeg ca. twee uur rusten.
- Rol het deeg uit en snijd er cirkels uit van ca. 10 cm diameter. Bestrijk een zijkantje van de cirkels met ei. Rol ze om buisvormpjes en plak ze vast met het ei. Frituur de cannolis in kokend hete olie en laat ze afkoelen. Schuif de cannolis voorzichtig van de buisvormpjes.
- Maak een vulling met 500 g schapenricotta, 250 g suiker, 50 g chocolade in kleine stukjes en 50 g sukadeblokjes. Vul hiermee de cannolis. Versier het ene uiteinde met een glazuur en het andere met een reepje gekonfijte sinaasappelschil.