Babi kerrie (kerrie varkensvlees)

Babi kerrie (kerrie varkensvlees)

Smulweb imageSmulweb

Babi kerrie, een smaakvol Indonesisch gerecht. Met azijn, kerrie, geelwortel en ketjap maak je de basis. Daarna stoof je lekker alles op een laag vuurtje. Serveer met rijst en kroepoek.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Babi kerrie (kerrie varkensvlees) op tafel.

  1. Verwarm olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg azijn, kerrie en geelwortel toe aan de pan en laat het grootste gedeelte verdampen.
  3. Voeg prei toe aan het mengsel en bak het geheel voor 3 minuten.
  4. Voeg vlees toe en bak het mee tot het gekleurd is.
  5. Breng alles aan de kook en voeg zout, peper en 200 ml heet water toe.
  6. Laat het geheel 30 minuten stoven en maak het indien nodig op smaak met ketjap en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees