Tahu telur (ei tofu)

Tahu telur (ei tofu)

Smulweb imageSmulweb

Tahu telur is een populair gerecht in Indonesië dat bestaat uit tofu en ei. In dit recept wordt de tahu telur bedekt met een hartige tomatensaus en geserveerd met rijst. Een eenvoudige, smaakvolle en vullende maaltijd.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tahu telur (ei tofu) op tafel.

  1. Verhit de olie in een kleine pan en bak ui en knoflook op laag vuur onder regelmatig roeren, totdat de ui zacht is (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg tomaten toe en bak al roerend gedurende 3 à 4 minuten, of totdat de tomaat is gebakken tot pulp. Voeg de sojasaus, water en suiker toe, breng alles aan de kook. Serveer warm.
  3. Snijd tofu in kleine stukjes of prak ruwweg met een vork. Roer in de eieren, kruid met zout en peper en voeg de groene uien toe.
  4. Verwarm een grote koekenpan, vet de bodem licht in met olie en bak het ei mengsel in kleine ronde omeletten. Maak meerdere en houd ze warm op een kookplaat.
  5. Serveer onmiddellijk bedekt met de saus. Garneer indien gewenst met dunne diagonale stukjes van de groene ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Groente Tofu