Citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Smulweb imageSmulweb

De subtiele zure smaak van citroen contrasteert prachtig met de zoete meringue laag op deze taart. Het deeg is eenvoudig te bereiden met de keukenmachine! De oven doet de rest, eindigend met een glorieuze ontploffing van smaken.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Citroen meringue taart op tafel.

  1. Maak het deeg: doe alle ingrediënten voor de deegbodem in de keukenmachine: suiker, boter, bloem en citroenrasp en laat draaien tot het een deegbal wordt. Vul hiermee twee geribbelde taartvormen (eerst invetten en dan met een laagje bloem bestuiven). Zet ze in de diepvries tot gebruik. Dit kan tot weken van tevoren.
  2. Maak de citroenvulling 2-3 dagen van tevoren: meng alles in een kom: 5 eieren, 180 gr suiker, citroensap van 1 citroen, 165 ml slagroom, vanillesuiker, en laat het in de koelkast staan tot gebruik.
  3. Bak de taartbodem blind op 175°C gedurende 15 minuten. Als de bodem goed bevroren is, kun je hem er zonder blinde vulling inzetten.
  4. Zet na 15 minuten de oven op 150°C. Zeef de vulling en schenk het in de taartbodem (liefst terwijl hij in de oven staat om knoeien te voorkomen).
  5. Bak gedurende 45 minuten op 150°C.
  6. Maak de meringue: klop 3 eiwitten stijf en voeg geleidelijk 120 gram suiker toe.
  7. Smeer de meringue uit over de taart en zet hem nog 15 minuten terug in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart