Herfststoof

Herfststoof

Smulweb imageSmulweb

Warm lekker op voor de openhaard met dit recept voor herfststoof, een rijke en hartverwarmende stoofpot. Dit stoofpotje zit vol met seizoensgroenten, kruiden en specerijen en is daarom perfect voor die knusse, natte herfstdagen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

  • 1 tl Honing

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Herfststoof op tafel.

  1. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes, de tomaten in stukken, de appel en wortel in plakjes en de prei in ringen. Bak het vlees in een goed verhitte stoofpan mooi bruin aan beide zijden. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit even aan.
  2. Voeg nu de tomaten, wortels en prei toe en roer rustig door. Schenk dan het bokbier erbij samen met 100 ml water en voeg ook de kruiden en specerijen toe. Laat het geheel ongeveer 1,25 tot 1,5 uur rustig stoven op laag vuur.
  3. Voeg dan de appel, appelstroop en honing toe voor de echte herfstsmaak. Laat alles nog een klein uur staan op laag vuur en klaar is je herfststoof.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje