Bruine bonensoep met verse worst

Bruine bonensoep met verse worst

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke, rijkgevulde bruine bonensoep met verse worst. Spekjes, tomatenpuree, bonenkruid en nog veel meer lekkere kruiden zorgen voor een smakelijk en hartig gerecht. Perfect voor een koude avond met familie.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bruine bonensoep met verse worst op tafel.

  1. Bak de spekjes uit in een soeppan en schep ze uit de pan. Voeg een eetlepel olie toe en bak hierin de ui en knoflook een paar minuten mee.
  2. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat deze op hoog vuur aan de kook komen. Giet de bouillon erbij en voeg laurier, bonenkruid en de helft van de bruine bonen toe.
  3. Laat de soep ca. 10 minuten op zacht vuur koken. Verwijder de laurierbladen en pureer de soep met een staafmixer.
  4. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de saucijzen (heel), spekjes en de rest van de bonen toe. Laat de soep nog 15 minuten pruttelen tot de worst gaar is en snijd deze dan in plakken.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Bruine bonensoep