Rozen panna cotta

Rozen panna cotta

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke rozen panna cotta. Maak het pudding romiger met mascarpone en yoghurt. Verrijk het geheel met rozenwater en garneer het met rozenjam en/of een roosje. Perfect als dessert bij elke gelegenheid.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Rozenwater
  • 1 tl Rode kleurstof
  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rozen panna cotta op tafel.

  1. Vet de vormpjes licht in als je een los puddinkje wil of kies voor een mooi glas om de panna cotta in te maken en te serveren.
  2. Week 1 blaadje gelatine 5-10 minuten in koud water (2 als je het dezelfde dag wil eten).
  3. Verhit 250 ml slagroom met 45 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker. Neem van het vuur zodra het begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
  4. Roer de mascarpone los met de yoghurt en voeg dit toe aan de slagroom, roer het geheel tot een homogene massa. Voeg twee el. rozenwater toe en eventueel 1 druppel rode kleurstof.
  5. Giet het roommengsel over in de vormpjes of de glazen en laat het opstijven in de koelkast.
  6. Versier het puddinkje naar eigen inzicht met een schepje rozenjam en/of een roosje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta