- 4 tl Rozenwater
- 1 tl Rode kleurstof
- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rozen panna cotta op tafel.
- Vet de vormpjes licht in als je een los puddinkje wil of kies voor een mooi glas om de panna cotta in te maken en te serveren.
- Week 1 blaadje gelatine 5-10 minuten in koud water (2 als je het dezelfde dag wil eten).
- Verhit 250 ml slagroom met 45 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker. Neem van het vuur zodra het begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
- Roer de mascarpone los met de yoghurt en voeg dit toe aan de slagroom, roer het geheel tot een homogene massa. Voeg twee el. rozenwater toe en eventueel 1 druppel rode kleurstof.
- Giet het roommengsel over in de vormpjes of de glazen en laat het opstijven in de koelkast.
- Versier het puddinkje naar eigen inzicht met een schepje rozenjam en/of een roosje.