Indonesische varkenslappen in kokosmelk

Indonesische varkenslappen in kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Kruidig Indonesisch gerecht van varkensvlees gestoofd in kokosmelk, ketjap en trassie. Geserveerd met rijst en kroepoek. Laat het vlees rustig garen en de smaken vermengen om een heerlijke, volle smaak te krijgen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 1 tl Garnalenpasta

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indonesische varkenslappen in kokosmelk op tafel.

  1. Dep de blokjes varkensvlees met keukenpapier droog en bestrooi ze met versgemalen peper. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de blokjes vlees, kokosmelk, ketjap en trassie toe aan het uien-mengsel en breng het gerecht tegen de kook aan. Laat het vlees ongeveer 50 minuten op een laag vuur (op een sudderplaatje) met het deksel op de pan gaar stoven.
  4. Breng de gestoofde varkenslapjes in kokosmelk verder op smaak met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel