Boerenkool-ovenschotel

Boerenkool-ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool-ovenschotel, heerlijk krokant uit de oven. Boerenkool gecombineerd met rundergehakt en champignons, afgedekt met smeuïge aardappelpuree. Serveer deze schotel en eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Boerenkool-ovenschotel op tafel.

  1. Ontdooi eventueel de boerenkool en kook de groente in 20 minuten gaar.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bak het rundergehakt met peper en zout in een droge pan gaar en rul.
  5. Fruit de ui mee glazig. Bak de champignons kort mee.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.
  7. Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
  8. Laat in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op de schotel komen.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Zuivel