Hertenkalfsfilet met knolselderpuree en een torentje van wit

Hertenkalfsfilet met knolselderpuree en een torentje van wit

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door de krachtige smaak van hertenkalfsfilet en een zijdezachte puree van knolselder. Perfect gegrild en geserveerd met stoofwitlof, gekarameliseerde appeltjes, bloedworst en een hemelse wildsaus. Imponeer vrienden en familie met dit elegante gerecht.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Hertenkalfgebraad
  • 2 Stoofappel
  • 800 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hertenkalfsfilet met knolselderpuree en een torentje van wit op tafel.

  1. Schil de aardappelen en de knolselder en snijd ze in blokjes. Kook ze samen en breng op smaak met nootmuskaat. Voeg een klontje boter toe en pureer alles. Spuit het mengsel in vuurvaste kommetjes en warm het op onder de grill vlak voor het serveren.
  2. Snijd het witloof in stukken en stoof het. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg kaneel en suiker toe en laat alles karamelliseren in een pannetje met een beetje boter.
  3. Bak de bloedworst op een laag vuur.
  4. Kruid het vlees met olijfolie, peper en zout en grill het gedurende 6 minuten. Pas de baktijd aan op basis van de dikte van het vlees en het gewenste bakresultaat. Hertenkalf is het lekkerst als het nog rosé is.
  5. Tijdens het grillen dresseer je een bord met witloof in een ring en bloedworstschijfjes er bovenop. Werk af met gekarameliseerde appeltjes en verwijder de ring.
  6. Maak een saus op basis van wildfond, gesnipperde ui en wijn. Laat inkoken en voeg een klontje boter toe.
  7. Dresseer de saus op het bord en werk af met stukjes hertenkalf.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Kruiden