- 50 g varkenszwoerd
- 2 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Bouef bourgignon op tafel.
- Bak de bacon en varkenszwoerd in een pan met dikke bodem.
- Voeg de kleine uien toe. Laat ze bakken voor ongeveer 15 minuten onbedekt. Roer af en toe.
- Voeg de paddestoelen toe en meng. Bak met het deksel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
- Neem alle stukken met schuimspaan uit de pan en leg ze opzij. Laat het bakvet in de pan.
- Verhit de olie in een pan en bak het vlees bruin. Zet het vuur laag.
- Pureer de knoflook, meng het met het vlees en verwarm de pot langzaam op het fornuis.
- Bestrooi met bloem en voeg de rode wijn toe en breng aan de kook. Zout lichtjes en voeg peper, suiker, laurierblad en bouquet garni toe. Roer.
- Laat de pot langzaam sudderen op het fornuis voor ongeveer 1 uur tot het vlees gaar is.
- Garneer met het mengsel van champignons, uien, gebakken bacon, gebakken varkenszwoerd en peterselie.