Bouef bourgignon

Bouef bourgignon

Smulweb imageSmulweb

Bouef bourgignon, het bekende gerecht uit de Franse keuken. Stoofvlees in rode wijn met bacon, ui, paddenstoelen en knoflook. Laat het geheel sudderen zodat alle smaken samenkomen. Een feestmaal om gezellig van te genieten!

60 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g varkenszwoerd
  • 2 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bouef bourgignon op tafel.

  1. Bak de bacon en varkenszwoerd in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg de kleine uien toe. Laat ze bakken voor ongeveer 15 minuten onbedekt. Roer af en toe.
  3. Voeg de paddestoelen toe en meng. Bak met het deksel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
  4. Neem alle stukken met schuimspaan uit de pan en leg ze opzij. Laat het bakvet in de pan.
  5. Verhit de olie in een pan en bak het vlees bruin. Zet het vuur laag.
  6. Pureer de knoflook, meng het met het vlees en verwarm de pot langzaam op het fornuis.
  7. Bestrooi met bloem en voeg de rode wijn toe en breng aan de kook. Zout lichtjes en voeg peper, suiker, laurierblad en bouquet garni toe. Roer.
  8. Laat de pot langzaam sudderen op het fornuis voor ongeveer 1 uur tot het vlees gaar is.
  9. Garneer met het mengsel van champignons, uien, gebakken bacon, gebakken varkenszwoerd en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje