- 0.2 el Maïzena
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse roerbak met kipfilet peultjes en champignons slank op tafel.
- Roer citroensap, sherry, djahé, sojasaus, suiker en maïzena door elkaar. Marineer hierin de kipfilet gedurende ongeveer 30 minuten.
- Maak de peultjes schoon (verwijder de draadjes) en snijd ze in grove schuine repen. Snijd ook de champignons in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en pitjes en snijd deze in ringetjes. Als je geen Spaanse peper hebt, kun je ook sambal oelek gebruiken (hoeveelheid naar smaak).
- Bak de knoflook en Spaanse peper kort totdat het aroma vrijkomt. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee (marinade opvangen en bewaren). Haal de kipfilet uit de wok.
- Bak de champignons in de wok totdat eventueel vocht verdwenen is. Voeg de peultjes toe en bak deze omscheppend. Bak alles nog 2 minuten mee.
- Voeg de kipreepjes en marinade toe, samen met 1 dl water. Strooi er verkruimelde bouillontablet overheen. Verwarm alles nog ongeveer 3 minuten totdat de peultjes beetgaar zijn.
- Bestrooi het geheel met lente-uitjes en peterselie of koriander.