Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf aardappelkoekjes met dit eenvoudige recept. Bestaande uit geraspte aardappels, ui, kruiden en bloem, een goed recept voor een knapperige snack. Bak ze in plantaardige olie en serveer ze warm.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelkoekjes op tafel.

  1. Pel de ui en hak de kruiden.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze samen met de ui grof op een schone theedoek. Knijp het teveel aan vocht eruit en doe dan alles in een kom.
  3. Voeg het losgeklopte ei, de bloem, fijngehakte kruiden, olijfolie, peper en zout toe en meng alles goed.
  4. Verhit 1 tl plantaardige olie in een koekenpan en voeg 1 el van het aardappelmengsel toe. Druk het zachtjes plat met een spatel en vorm het tot een rond koekje. Bak aan beide kanten 4-5 minuten tot het goudbruin is.
  5. Hou het warm terwijl je de rest bakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken