Rode kool-shoarma

Rode kool-shoarma

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende draai aan een traditionele shoarmaschotel! Zoetzure ui in dragonazijn en pittige shoarmakruiden gecombineerd met gegrilde rode kool, volle gorgonzola en pitabroodjes. Perfect voor een feestelijk avondje of een snelle maaltijd tussen de middag.

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Kruidenazijn
  • 5 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rode kool-shoarma op tafel.

  1. Snij de rode ui in dunne ringen en week ze een minuut of tien in de dragonazijn.
  2. Snij de rode kool in dunne repen en houd het formaat van shoarmavlees aan.
  3. Bak de gesneden knoflook in een wokachtige pan met een flinke scheut olijfolie gedurende ongeveer 30 seconden.
  4. Voeg de rode kool toe en roerbak deze.
  5. Voeg vervolgens de uien met azijn toe, de tijm en een flinke scheut rode wijnazijn. Laat het geheel vervolgens twintig minuten sudderen totdat het zacht is.
  6. Halveer intussen de rode druiven en voeg ze samen met uitgelekte blikken linzen toe. Warm het geheel even door en neem van het vuur.
  7. Smelt de gorgonzola door het mengsel.
  8. Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch