Ouderwetse rode kool met goudreinetten

Ouderwetse rode kool met goudreinetten

Smulweb imageSmulweb

Proef de warme smaken van oma's rode kool. Deze klassieke rode kool is perfect op smaak gebracht met appel, kaneel of speculaaskruiden en basterdsuiker. Serveer deze rode kool als bijgerecht bij de warme maaltijd en geniet van de nostalgische smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ouderwetse rode kool met goudreinetten op tafel.

  1. Haal de buitenste bladen van de kool. Snijd de kool met een stevig mes in dunne repen en dan weer in kleine stukken, of gebruik een schaaf.
  2. Was de kool en doe deze met aanhangend water in een ruime pan. Voeg azijn, basterdsuiker en kaneel of speculaaskruiden toe. Laat sudderen tot de kool gaar en zacht is.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine schijfjes. Laat de schijfjes enkele minuten meestoven.
  4. Roer de kool en de appel voor het serveren goed door elkaar en proef of deze zoet genoeg is. NB: Reken voor winter rodekool een uur om die zacht te krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool