Rodekool met hachee en aardappelpuree

Rodekool met hachee en aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

De echte oer-Hollandse maaltijd: rodekool met hachee en aardappelpuree. De hachee krijgt zijn smaak van de laurier, kruidnagels, peperkorrels en azijn. De rodekool wordt op smaak gebracht met kaneel en kruidnagel. De aardappelpuree maak je af met boter, melk en nootmuskaat.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rodekool met hachee en aardappelpuree op tafel.

  1. Hachee: Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm en de uien in ringen. Verhit boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de uien ± 15 minuten bruin. Voeg vervolgens het vlees toe aan de uien, strooi bloem erover en bak nog ± 3 minuten. Voeg de bouillon, laurier, kruidnagels, peperkorrels, azijn en suiker toe. Roer alles goed door en laat het met het deksel op de pan minstens 2 uur stoven. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng de hachee op smaak met zout en peper.
  2. Rode kool: Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de kool heel fijn. Zet de kool met een bodempje water op het vuur en voeg kaneel en kruidnagel toe. Laat de kool afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Voeg de appels toe aan de kool en kook het geheel totdat de kool gaar is. Verwijder de kaneel en het laurierblad en breng de kool op smaak met zout, suiker en azijn. Roer tot slot de boter door de kool.
  3. Aardappelpuree: Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper of pureeknijper. Roer de boter door de aardappelen totdat alles is opgenomen. Voeg de verwarmde melk beetje bij beetje toe en roer tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en roer alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Aardappelpuree