- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van rodekool, appelmoes, aardappelpuree en gehakt op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
- Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de stronk, was ze, en snijd ze klein. Blancheer de rode kool voor 4 minuten.
- Fruit de uien aan. Voeg gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de aardappelpuree lekker smeuïg met een klontje boter en een scheutje melk, en voeg nootmuskaat, zout en peper toe.
- Beboter een ovenschaal. Doe eerst het rulgebakken gehakt en de uien in de ovenschaal, dan een laagje appelmoes, dan een laagje rode kool en dek het af met de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel of beschuitkruim. Leg een paar klontjes boter erop.
- Zet deze schotel circa 35 minuten in de oven op 200 graden.