Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kaasfondue met jenever

Kaasfondue met jenever

magazine badge magazine

Met deze kaasfondue met jenever ben je even in winter wonderland. Naast de jenever, wijn en knoflook, kan je zelf wat extra pit geven aan de fondue met de blaadjes van de takjes tijm en peper. Serveer met krieltjes, groenten en brood om te dippen.

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 150 ml jonge jenever (Schuijtevaer)
  • 150 ml Droge witte wijn
  • 600 g Zwitserse kaas voor fondue (2 zakken à 300 g)
  • 3 takjes tijm (bakje à 15 g)
  • 1 pan met dikke bodem of vuurvaste (kaasfondue)pan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kaasfondue met jenever op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan met dikke bodem of een vuurvaste (kaasfondue)schaal de olie. Fruit de knoflook 1 min.
  2. Voeg de jenever en wijn toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe. Breng al roerend weer aan de kook en laat de kaas smelten. Kook de fondue 1-2 min. tot de gewenste dikte.
  3. Neem de kaasfondue van het vuur en breng op smaak met de blaadjes van de takjes tijm en peper.
  4. Zet de pan met kaasfondue op een rechaud. en serveer met de krieltjes, groenten en het brood om te dippen.