Spitskoolrolletjes met bulgurvulling

Spitskoolrolletjes met bulgurvulling

Smulweb imageSmulweb

Gevulde spitskoolrolletjes met bulgur, tomatenpuree, gegratineerde Parmezaanse kaas en roze peperkorrels in sinaasappelroomsaus. Perfect voor een lekker etentje, het kost wat moeite maar het is het zeker waard!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 ml Water
  • 20 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 1 el Zure room
  • 1 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spitskoolrolletjes met bulgurvulling op tafel.

  1. Verhit in de hapjespan 1/2 eetlepel olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Voeg de bulgur en de tomatenpuree toe. Kruid met de paprikapoeder, oregano, zout en versgemalen peper. Schenk er 200 ml groentenbouillon bij en laat afgedekt 15 minuten garen.
  3. Blancheer de spitskoolbladeren ca. 1 minuut in lichtgezouten water, giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd het harde middenstuk kegelvormig uit de bladeren.
  4. Roer de Parmezaan, 1 eetlepel peterselie en 1 theelepel citroensap door de bulgur.
  5. Spreid de spitskoolbladeren uit op een werkvlak. Schep steeds ca. 1/8 van de bulgurvulling in het midden van het blad en vouw de zijkanten over de vulling heen. Rol de bladeren op en zet ze vast met keukentouw.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan. Bak de spitskoolrolletjes hierin rondom aan. Blus af met de rest van de groentenbouillon, doe het deksel op de pan en laat op een laag vuur gedurende ca. 25 minuten smoren.
  7. Roer in een kommetje het sinaasappelsap, de tarwebloem en de zure room door elkaar.
  8. Haal de spitskoolrolletjes uit de pan.
  9. Giet het sap-roommengsel bij het smoorvocht in de braadpan. Verwarm al roerend even mee en laat ca. 3 minuutjes zachtjes koken.
  10. Breng op smaak met de saffraanpoeder, zout, versgemalen peper en de rest van het citroensap. Roer de rest van de gehakte bladpeterselie erdoor.
  11. Doe de spitskoolrolletjes terug in de pan en warm kort mee. Bestrooi met roze peperkorrels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Graan Fruit Sauzen Bulgur Citroen Citroensap