Gepekeld eisbein

Gepekeld eisbein

Smulweb imageSmulweb

Een krokant gepekeld eisbein geweekt in een smaakvolle mix van peper, kruidnagel en laurier. Bak in de oven en bierglazuur. Serveer met gegrilde ui op een bedje van korrelige mosterd-aardappelpuree.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gepekeld eisbein op tafel.

  1. Breng 500 ml water aan de kook en los het zout erin op. Haal van het vuur en voeg zwarte peper, kruidnagel en laurier toe. Laat afkoelen en laat enkele uren staan, zodat de smaak van de specerijen goed kan vermengen.
  2. Giet de pekel in een plastic bak en voeg ijskoud water toe. Pekel het eisbein (s) gedurende 8 uur.
  3. Laat het eisbein 1 uur in koud water staan en spoel het goed af.
  4. Warm het eisbein gedurende 10 uur op met eikenhout, of:
  5. Snijd de uien fijn en leg ze in een ovenschaal. Doe er 3 eetlepels olijfolie overheen. Besmeer het eisbein met een mengsel van knoflookpoeder en olijfolie en plaats het in de ovenschaal op de uien.
  6. Bak het eisbein gedurende 3 uur in een oven bij 170°C terwijl je het elk half uur met bier besprenkelt. Keer het eisbein regelmatig.
  7. Grilleer het eisbein voor een knapperige vel.
  8. Serveer de uien over korrel-mosterd aardappelpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen