- 250 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Orecchiette met canterellen op tafel.
- Borstel de cantharellen schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en snijd ze in grove stukken. Smelt de boter en de olijfolie in de koekenpan (de olie maakt dat de boter heter kan worden) en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook kort aan. Voeg de cantharellen toe en bak ze al omscheppend zo'n 3 minuten op hoog vuur, besprenkel met de vermouth en bestrooi met wat zout.
- Zet intussen water op voor de orecchiette. Doe er een handje grof zeezout in als het water kookt. Voeg de pasta toe en kook deze in zo'n 8 minuten beetgaar (al dente).
- Voeg de doperwtjes en de room toe aan de cantharellen en laat de doperwtjes even garen.
- Giet de pasta af en schep deze door de saus en roer goed door zodat de saus zich aan de oortjes hecht. Breng op smaak met de kervel en zwarte peper en serveer meteen.