Coleslaw (amerikaanse koolsalade)

Coleslaw (amerikaanse koolsalade)

Smulweb imageSmulweb

Deze Amerikaanse koolsalade is heerlijk fris. Geraspte wortel, ananas en bieslook maken het zoet en fruitig. Maak de saus van sour cream, mayo en Worcestershire sauce. Lekker bij een BBQ of als lunchsalade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coleslaw (amerikaanse koolsalade) op tafel.

  1. Maak de groente schoon, rasp de wortelen grof en de ui heel fijn. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk, evt. in de keukenmachine. Giet de ananas af in de zeef en vang het sap op in een kommetje. Snijd de stukjes ananas in kleine blokjes. Hak de bieslook zo fijn mogelijk.
  2. Vermeng de groenten en de ananas in een grote kom.
  3. Doe in de mengbeker sour cream, mayonaise, zout, peper en een paar druppels Worcestershire sauce en de helft van het ananassap. Klop met de garde tot een gladde saus. Proef even, maak op smaak en voeg eventueel nog wat ananassap toe. Roer de gehakte bieslook erdoor.
  4. Giet de saus over de groentemix
  5. roer alles goed door en zet minstens een uur koud weg om de smaken goed te laten vermengen.
  6. Deze salade is, mits goed afgedekt, 3-5 dagen houdbaar in de koelkast, dus geen probleem als er wat overblijft. De smaak van rauwe kool en ui wordt dan weliswaar iets scherper, maar kan weer worden verzacht door toevoeging van wat met melk aangelengde mayonaise.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Sla Koolsalade Coleslaw