Rozebottel siroop

Rozebottel siroop

Smulweb imageSmulweb

Verras vrienden en familie met deze huisgemaakte rozenbottelsiroop. Deze siroop heeft een heerlijke zoetzure smaak en is perfect om te gebruiken als limonade of als extra smaakmaker in de yoghurt. Steriliseer de flesjes goed en bewaar ze op een donkere plek.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 ml Water
  • 2000 g Rozenbottels

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rozebottel siroop op tafel.

  1. Zorg voor schone, gesteriliseerde flessen om het in te bewaren. Herafsluitbare wijnflessen kunnen goed werken vanwege de alcohol in de fles, wat als een soort bacterieremmer fungeert.
  2. Breng 2 liter water aan de kook. Was de rozenbottels en snijd ze fijn. Doe ze in het kokende water en laat 5 minuten doorkoken.
  3. Doe de gekookte rozenbottels in een oude theedoek en laat uitlekken in een kom. Laat dit een paar uur staan.
  4. Doe de rest van het water in een pan en voeg de vruchtenpulp uit de theedoek toe. Laat dit nogmaals 5 minuten koken. Pureer dan de overgebleven rozenbottels met een stamper en zeef dit weer door een schone theedoek. Pers de rest van het sap uit de rozenbottelpulp.
  5. Doe beide sappen bij elkaar in een pan. Voeg de citroenschillen toe. Laat het sap inkoken tot er nog ongeveer 2 liter over is. Draai het vuur onder de pan uit en laat het wat afkoelen. Zeef de citroenschil er weer uit.
  6. Los de suiker op in het warme sap onder geregeld roeren.
eet smakelijk