- 3000 ml Water
- 2000 g Rozenbottels
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rozebottel siroop op tafel.
- Zorg voor schone, gesteriliseerde flessen om het in te bewaren. Herafsluitbare wijnflessen kunnen goed werken vanwege de alcohol in de fles, wat als een soort bacterieremmer fungeert.
- Breng 2 liter water aan de kook. Was de rozenbottels en snijd ze fijn. Doe ze in het kokende water en laat 5 minuten doorkoken.
- Doe de gekookte rozenbottels in een oude theedoek en laat uitlekken in een kom. Laat dit een paar uur staan.
- Doe de rest van het water in een pan en voeg de vruchtenpulp uit de theedoek toe. Laat dit nogmaals 5 minuten koken. Pureer dan de overgebleven rozenbottels met een stamper en zeef dit weer door een schone theedoek. Pers de rest van het sap uit de rozenbottelpulp.
- Doe beide sappen bij elkaar in een pan. Voeg de citroenschillen toe. Laat het sap inkoken tot er nog ongeveer 2 liter over is. Draai het vuur onder de pan uit en laat het wat afkoelen. Zeef de citroenschil er weer uit.
- Los de suiker op in het warme sap onder geregeld roeren.