Heerlijke witlofsalade met appel walnoten en rozijnen

Heerlijke witlofsalade met appel walnoten en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke witlofsalade met appel, walnoten en rozijnen! Verrassend lekker en eenvoudig om te maken. Witlof ondergedompeld in yoghurt-mayo dressing, met sappige appelstukjes en knapperige paprika erin. Gegarneerd met hartige geroosterde walnoten en peterselie, het is de perfecte salade om van te genieten voor het bijgerecht.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 45 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke witlofsalade met appel walnoten en rozijnen op tafel.

  1. Was de struikjes witlof en verwijder de uiteinden. Snijd de witlof in smalle reepjes.
  2. Vermeng de witlof met het citroensap zodat de witlof niet bruin wordt.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  4. Was de paprika en snijd de paprika in kleine stukjes.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  6. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, peper, zout en honing (naar smaak).
  7. Meng de witlof, appel, paprika en rozijnen door elkaar.
  8. Meng de dressing door de salade.
  9. Garneer met de geroosterde walnoten en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Witlofsalade Appel