Rundvlees in barolo

Rundvlees in barolo

Smulweb imageSmulweb

Ervaar deze fantastische Italiaanse stoofpot door rundvlees 24 uur te marineren in Barolo. Bak het vlees in boter en olie en laat het vervolgens sudderen in de oven met spek, gedroogde tomaten, ansjovis, groenten en de marinade van Barolo. Serveer met de heerlijke saus van groenten, peper en zout.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rundvlees in barolo op tafel.

  1. Maak wortel, bleekselderij en ui schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Doe groenten, peperkorrels, tijm en vlees in een grote afsluitbare diepvrieszak of schaal en giet de wijn erbij. Sluit de zak of schaal af en laat het vlees 24 uur marineren, waarbij je af en toe keert.
  3. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en vang het vocht op. Hak spek, gedroogde tomaten en ansjovisfilets fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit boter en olie in een grote braadpan die afgesloten en ook in de oven kan.
  5. Braad het vlees snel aan en haal uit de pan. Bak het spek in het vet en voeg dan de uitgelekte groenten, gedroogde tomaten en ansjovis toe.
  6. Doe het vlees met eventueel uitgelekte vleessap terug in de pan bij de groenten. Voeg de marinade toe. Dek de pan af en smoor op de 2e richel van onder in de oven gedurende 2-2,5 uur.
  7. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in de uitgeschakelde oven. Haal een derde deel van de groenten uit de pan. Pureer de rest van de groenten samen met de saus met een staafmixer. Voeg de overige groenten weer toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en verwarm eventueel opnieuw.
  8. Snijd het vlees in mooie plakken en giet wat saus erover. Serveer met de rest van de saus erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees