Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven op tafel.
- Snij het witte en lichtgroene deel van de prei en de lente-ui in hele kleine stukjes.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout.
- Leg de zalmfilets (rauw zonder te bakken) naast elkaar in de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!).
- Voeg de prei en de lente-ui toe en laat deze op een lage warmtebron zacht worden.
- Doe het kerriepoeder erbij en bak dit al roerend even mee.
- Voeg de room en de kaas toe en breng alles aan de kook. Laat plm. 2 minuten zachtjes koken.
- Giet de saus over de zalm.
- Zet de zalm plm. 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- De zalm is dan precies goed. Niet droog en ook niet rauw.