Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk ovengerecht: zalmfilet met een romige prei-kerriesaus. De zalmfilets worden niet voorgebakken, maar gaan zo de oven in, nadat ze gekruid zijn. De zeer smakelijke, romige saus op basis van room, prei, kerrie en kaas maakt het geheel af!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven op tafel.

  1. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei en de lente-ui in hele kleine stukjes.
  2. Kruid de zalmfilets met peper en zout.
  3. Leg de zalmfilets (rauw zonder te bakken) naast elkaar in de ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!).
  6. Voeg de prei en de lente-ui toe en laat deze op een lage warmtebron zacht worden.
  7. Doe het kerriepoeder erbij en bak dit al roerend even mee.
  8. Voeg de room en de kaas toe en breng alles aan de kook. Laat plm. 2 minuten zachtjes koken.
  9. Giet de saus over de zalm.
  10. Zet de zalm plm. 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  11. De zalm is dan precies goed. Niet droog en ook niet rauw.
eet smakelijk