Pasta-makreelsalade

Pasta-makreelsalade

Smulweb imageSmulweb

Een lunchtip nodig? Probeer eens deze verrassende pasta-makreelsalade met frisse appel, knapperige komkommer, cherrytomaatjes en een romige citroendressing. Eenmaal gemaakt ben je klaar voor twee dagen genieten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta-makreelsalade op tafel.

  1. Haal de makreel uit elkaar (tot er fijn visvlees overblijft).
  2. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd deze in blokjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  4. Snijd de lenteui in ringen en de cherrytomaatjes in vieren.
  5. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Spoel de pasta na met koud water om doorgaren te voorkomen.
  6. Roer de olijfolie door de pasta zodat deze niet aan elkaar gaat kleven.
  7. Roer de geplukte makreel, de blokjes komkommer en appel, en de lenteui door de pasta.
  8. Roer de creme fraiche los in een kommetje met een klein beetje citroensap, zout en versgemalen peper.
  9. Roer de dressing door de pastasalade.
  10. Roer als laatste voorzichtig de tomaatjes door de salade.
  11. Maak de pasta het liefst een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Indien de salade de volgende dag wat droog is, schep er dan nog twee eetlepels slasaus door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade