Fris romige champignonsoep

Fris romige champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke fris romige champignonsoep. Gebonden met bloem en op smaak gebracht met peper, zout en verse peterselie. Met toevoeging van rode uien, bosui, Griekse yoghurt en eventueel slagroom of melk.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Fris romige champignonsoep op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakken en de uien fijn. Snijd ook de bosui in ringen.
  2. Fruit de rode uien in de roomboter (of bak&braad) samen met de champignons.
  3. Blus af met de wijn. Als het vocht wegtrekt, voeg dan de bloem toe en roer goed door.
  4. Voeg kokend water toe en laat het geheel binden.
  5. Doe de Griekse yoghurt en een scheutje room (of voor de magere variant: melk) erbij en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de bosui toe en laat deze nog een paar minuten meewarmen.
  7. Strooi wat verse peterselie over de soep om het af te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep