- 900 g Fazantfilet
- 50 g ongezouten margarine
- 100 g Granaatappelpitjes
- 30 g Kirschwasser
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Fazant met saus van granaatappelpitjes en blauwe bessen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bind met touw de pancetta om de buik van de fazant en wrijf de fazant in met zout en peper.
- Haal de pitjes uit de granaatappel (vruchtvlees is erg bitter).
- Leg de fazant in een braadslee en braad haar in 30 minuten gaar op 200 C.
- Maak intussen de saus: fruit de ui in de boter, voeg de bessen, granaatappelpitjes en laurierblad toe en laat het 10 minuten pruttelen tot de bessen zacht zijn. Voeg balsamicoazijn en likeur toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het nog een paar minuten pruttelen om de alcohol te laten verdampen (als het al helemaal verdampt is, want daar zijn de kenners het nog niet over eens).