Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met broccoli, kipfilet en aardappelschijfjes. De kipfilet is gekruid met peper, zout en kerriepoeder en de saus is gemaakt van boter, bloem, melk en kaas. Na 30 minuten bakken in de oven op 200 graden is de ovenschotel goudbruin en klaar om te serveren.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen in 3-5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet (of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes).
  2. Was de broccoli en verdeel deze in roosjes. Kook de broccoli beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken.
  3. Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig.
  5. Smelt de boter voor de saus. Voeg de bloem in één keer toe. Roer goed en laat dit plm. 2 minuten garen. Voeg beetje bij beetje melk toe totdat er een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Voeg 50 gram van de geraspte kaas toe en roer het geheel goed door.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli met de kipreepjes en verdeel dit over de saus. Dek af met de aardappelschijfjes en giet de resterende saus over de aardappelschijfjes. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Broccoli ovenschotel