- 1.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese biefstuk met paddenstoelen op tafel.
- Knijp paddenstoelen uit en snijd in reepjes en bewaar het vocht.
- Snijd biefstuk in dunne plakjes.
- Meng sojasaus en maïzena, en marineer het vlees hierin. Laat het vlees 1 uur marineren en laat daarna het vocht uitlekken in een zeef. Bewaar wel het vocht.
- Roerbak knoflook, rode peper en gember 1 minuut in olie.
- Voeg het vlees toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot het vlees gaar en mooi van kleur is.
- Haal het vleesmengsel uit de wok en roerbak de paddenstoelen in de overgebleven olie tot ze gaar zijn (zo'n 2 tot 3 minuten).
- Voeg het vlees, oestersaus, paddenstoelen en marinade, lente-uitjes en suiker toe, en roerbak tot alles goed warm is.