Chinese biefstuk met paddenstoelen

Chinese biefstuk met paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Proef de Aziatische smaken met dit heerlijke gerecht: Chinese biefstuk met paddenstoelen. Mals vlees gemarineerd in sojasaus, gember, knoflook en rode peper. Opgebakken met lente-ui en oestersaus, en geserveerd met heerlijk sappige paddenstoelen. Eet smakelijk!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese biefstuk met paddenstoelen op tafel.

  1. Knijp paddenstoelen uit en snijd in reepjes en bewaar het vocht.
  2. Snijd biefstuk in dunne plakjes.
  3. Meng sojasaus en maïzena, en marineer het vlees hierin. Laat het vlees 1 uur marineren en laat daarna het vocht uitlekken in een zeef. Bewaar wel het vocht.
  4. Roerbak knoflook, rode peper en gember 1 minuut in olie.
  5. Voeg het vlees toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot het vlees gaar en mooi van kleur is.
  6. Haal het vleesmengsel uit de wok en roerbak de paddenstoelen in de overgebleven olie tot ze gaar zijn (zo'n 2 tot 3 minuten).
  7. Voeg het vlees, oestersaus, paddenstoelen en marinade, lente-uitjes en suiker toe, en roerbak tot alles goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente