Parelhoenfilets met cranberrysaus

Parelhoenfilets met cranberrysaus

Smulweb imageSmulweb

Parelhoenfilets met cranberrysaus. De parelhoenfilets zijn gekruid met bloem en zout en peper en gebakken met boter. Het cranberry mengsel is op smaak gebracht met wijn, sinaasappelsap, laurierblad, basterdsuiker en gember. Het geheel is afgemaakt met geroosterde amandelen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Parelhoen
  • 250 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Parelhoenfilets met cranberrysaus op tafel.

  1. Laat de parelhoenfilets op kamertemperatuur komen. Schep de bloem en wat zout en peper op een bord door elkaar en haal de parelhoenfilets door de gekruide bloem.
  2. Snipper de sjalotten. Rooster de geschaafde amandelen regelmatig omschuddend in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen.
  3. Verhit 40 gram van de braadboter in een koekenpan en bak de parelhoenfilets rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze tussen 2 diepe borden warm.
  4. Doe de resterende boter in de pan en laat de sjalot glazig fruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de cranberries toe en laat omscheppend kort meebakken. Voeg de wijn, het sinaasappelsap, het laurierblad, de basterdsuiker en de gember toe en laat de saus op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken.
  5. Leg de parelhoenfilets in de pan en laat ze nog circa 10 minuten meestoven. Keer ze in die tijd een keer om. Verwijder het laurierblaadje, breng de saus op smaak met wat zout en peper en bind met de allesbinder.
  6. Schep de parelhoenfilets op de voorverwarmde borden en schep er de saus over. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen