Kuku sabzi perzische groentenomelet

Kuku sabzi perzische groentenomelet

Smulweb imageSmulweb

De Perzische keuken is rijk aan smaken, zo ook deze groentenomelet met walnoten en saffraan. Fijngesneden groenten zoals lente-ui, peterselie, koriander, spinazie, dille en bieslook vormen de basis van deze omelet. Serveer met platbrood en een frisse salade.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kuku sabzi perzische groentenomelet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Week de saffraan in een kommetje met een eetlepel kokend water.
  2. Snijd alle groenten fijn en snipper de lente-ui. Klop de eieren los in een grote kom en voeg de groenten, walnoten, knoflook en het saffraanwater toe. Breng hoog op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Smelt de boter in een ovenschaal en schep het ei-groentenmengsel erin. Bak het gerecht 35-40 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn en de bovenkant goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch