Lamsschouder met abrikozen

Lamsschouder met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Met deze lamsschouder met abrikozen zet je een heerlijk suddergerecht op tafel. Het vlees is kruidig en de abrikozen en pruimen zorgen voor het zoete accent. Perfect voor een feestelijk etentje!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsschouder met abrikozen op tafel.

  1. Week de abrikozen in een kom met warm water. Spoel de lamsschouder af en maak met een scherp mes in een roosterpatroon lichte insnedes in het vlees.
  2. Verhit 2 el arachideolie in een ruime pan. Voeg de gesnipperde uien, 2 kaneelstokjes, saffraandraadjes en -poeder, zout en peper toe. Leg het vlees erop en braad het mengsel op hoog vuur aan. Keer het vlees meermaals, zodat het goed met de specerijen bedekt wordt.
  3. Giet 2 el olijfolie en 2 el arachideolie over het vlees en bestuif het met gemberpoeder. Giet er water op tot het vlees onder staat en sudder het 30 minuten.
  4. Voeg de fijngesneden koriander en peterselie toe en laat het geheel nog 30 minuten sudderen.
  5. Bereid de pruimen voor: doe wat water in een pan en voeg een kaneelstokje, plakjes citroen, suiker en de pruimen toe. Pocheer de pruimen tot ze zacht zijn. Laat de abrikozen uitlekken en smoor ze in 20 g boter.
  6. Schep het lamsvlees op een schaal en houd het warm. Zeef het braadvocht en laat het op een hoog vuur inkoken. Voeg een klontje boter toe en klop het eronder. Giet de saus over het vlees en serveer het met de pruimen en abrikozen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen