Perentaart

Perentaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke perentaart met amandelmeel! Fris van smaak en heerlijk bij de thee. De taart heeft een heerlijke knapperige korst en is goed gevuld met partjes peer. Bestrijk na het bakken de taart met wat opgewarmde jam and you're done!

10 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el rozenbotteljam

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Perentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng meel en boter tot een korrel deeg. Voeg het ei toe en zoveel water dat het een bal kan vormen. Dek het deeg af met plasticfolie en leg voorlopig in de koelkast.
  3. Schil de peren en snijd ze in partjes. Meng in een kom de boter met de suiker en voeg het amandelmeel toe. Klop daarna het ei erdoor.
  4. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Schep het amandel mengsel op het deeg en druk de peren netjes in dit mengsel.
  5. Bak de taart 15 minuten op 200 graden Celsius. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 graden Celsius en bak nog 15 minuten tot het deeg stevig aanvoelt en lichtbruin van kleur is.
  6. Laat de taart afkoelen op een rooster en warm intussen de jam op in een pannetje.
  7. Bestrijk de taart met de opgewarmde jam. Opmerking: Dit recept kan gemaakt worden met stoofperen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart