Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame ge

Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame ge

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame ge is perfect om indruk te maken op je gasten. Om het geheel af te maken, serveer je deze met een heerlijke dressing van yoghurt, limoensap, peper & zout en sesamolie.

45 min bereiden

ontbijt

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 Rettich
  • 3 g Agar agar
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geschroeide tonijn met pakketjes van komkommer en wakame ge op tafel.

  1. Bereid eerst de gelei van Kikkoman: Meng de Kikkoman, gembersiroop, water en ketjap en breng aan de kook. Voeg voorzichtig (gebruik een garde) de agar-agar toe en laat even goed doorkoken. Laat opstijven in een ingevet plat bakje en zet in de koelkast.
  2. Smeer arachide olie op een bord of schaaltje en rol de tonijn erdoorheen of verdeel de olie met de vingers en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan (of grillplaat) en schroei de tonijn aan alle kanten dicht.
  3. Smeer de tonijn in met honing, geraspte limoenschil en rol deze door het gemengde sesamzaad. Plaats afgedekt in de koelkast.
  4. Breng voor de pakketjes van komkommer de 100 ml sushi azijn, 100 ml water, 10 gram wasabi en 20 ml gembersiroop aan de kook. Leg hierin de lintjes komkommer en lange linten rettich en laat afkoelen. Hak de wakame fijn en laat uitlekken in een zeef.
  5. Vouw van de komkommerlinten en wakame strakke kleine pakketjes (3 st pp).
  6. Meng de yoghurt met limoensap, peper & zout en sesamolie. Doe dit mengsel in een spuitflacon om de dressing te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Komkommer