Japanse zalm avocado rijst

Japanse zalm avocado rijst

Smulweb imageSmulweb

Japanse zalm avocado rijst gevuld met zeer dunne plakken van rauwe zalmfilet en avocado, bedekt met limoensap en lichte sojasaus, gemarineerd gedurende 10 minuten en geserveerd met sesamzaadjes, lente-ui, chilipeper en koriander Komt met gestoomde witte rijst.

45 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Baby avocado
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Japanse zalm avocado rijst op tafel.

  1. Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft. Laat uitlekken en doe in een grote kookpan met 400 ml water. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en kook gedurende 10-12 minuten tot de rijst bijna gaar is.
  2. Haal de pan van het vuur en laat, met het deksel op de pan, nog 10 minuten staan.
  3. Snijd de zalmfilet in zeer dunne plakken en spreid deze uit over het bord. Leg hierop de plakjes avocado. Bedruppel met limoensap en lichte sojasaus, zorg dat alles bedekt is. Zet de zalm-avocado in de koelkast en laat 10 minuten marineren.
  4. Laat voorzichtig het marinadevocht van de zalm en avocado in de rijst druppelen. Voeg wat zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel de rijst over vier kommetjes.
  5. Verdeel de sesamzaadjes, lente-ui, chilipeper en koriander over de zalm en avocado. Serveer met de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Avocado