Gebakken rijst met gambas szechuan stijl

Gebakken rijst met gambas szechuan stijl

Smulweb imageSmulweb

Deze gebakken rijst met gambas szechuan stijl is een overheerlijke combinatie van garnalen, doperwten, eieren en knapperige Szechuan pepers die je smaakpapillen zullen raken. Wok dit alles samen met losse rijst, koriander en sojasaus om in de wok te genieten van dit smakelijke en kleurrijke gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 212 g fairtrade original organic jasmine rice
  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken rijst met gambas szechuan stijl op tafel.

  1. Maak verse gambas schoon, pel ze en ontdarm ze. Als je rauwe gambas uit de diepvries hebt, controleer dan ook of ze ontdarmt zijn en laat ze in elk geval even ontdooien voordat ze in de wok gaan.
  2. Ontvel de knoflookteentjes en plet ze met je Chinese koksmes fijn zodat de aroma's vrijkomen. Hak vervolgens de knoflook zo klein mogelijk. Hak de rawits ook in kleine stukjes.
  3. Controleer de Szechuan pepers op stekeltjes of doornen en verwijder deze indien nodig. Laat de doperwtjes even ontdooien (en eventueel ook de garnalen als je diepvries garnalen hebt). Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Zet een wok of koekenpan op laag vuur met een klontje boter. Bak al roerend het eitje zodat het een roereitje wordt en je allemaal losse stukjes hebt. Zet deze ei stukjes even apart op een bord.
  5. Doe nu de arachideolie in de wok en zet de wok op hoog vuur. Wok de rawits, knoflook en de Szechuan pepers heel even mee (paar seconden) totdat de aroma's vrijkomen en doe vervolgens de gambas in de wok. Wok de rauwe gambas net zo lang mee tot ze roze van kleur worden. Voeg daarna de ontdooide doperwten toe en wok dit nog 1 tot 1,5 minuten mee.
  6. Draai het vuur van de wok nu laag. Roer met een vork of spatel de gekookte rijst los zodat alle korrels los van elkaar zijn en gooi de rijst in de wok erbij samen met de koriander. Wok dit geheel even mee en roer het goed door elkaar zodat de doperwten en gambas goed door de rijst heen zitten.
  7. Voeg naar smaak sojasaus toe en roer dit goed door. Als je de rijst wit wil houden, laat dan de sojasaus achterwege.
  8. Roer als laatste de stukjes roerei er nog doorheen en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst