Stoofpeertjes in tripelbier met kruidnagelen

Stoofpeertjes in tripelbier met kruidnagelen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke stoofpeertjes in tripelbier met kruidnagelen. Deze peertjes zijn perfect gekookt en hebben een diepe roze kleur. De smaken van het bier en de kruiden mengen perfect met de peren. Gemakkelijk te maken en een leuke variant op de klassieke dessert. Perfect voor elke gelegenheid.

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes in tripelbier met kruidnagelen op tafel.

  1. Schil de peertjes, deel ze in vier parten en snijd de harde delen van het klokhuis weg. Was de perenpartjes en doe ze in de stoofpan.
  2. Snijd schil van de citroen met een lengte van circa 10 centimeter (mag iets meer of minder, naar smaak) en voeg deze toe aan de peertjes in de pan.
  3. Voeg de kruidnagelen en kaneelstokjes toe. Giet daarna het bier rustig in de pan.
  4. Breng het geheel aan de kook op hoog vuur, met deksel op de pan. Zodra het begint te koken, de pan op zo laag mogelijk vuur zetten, liefst met warmhoudplaatje ertussen.
  5. Voeg 4 tot 6 eetlepels suiker toe en roer even om.
  6. Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven (ca. 90 graden Celsius) op laag vuur met deksel op de pan, totdat de peertjes boterzacht en diep roze van kleur zijn. Schep tussendoor zo nu en dan voorzichtig om.
  7. Laat de peertjes afkoelen in de pan. Serveer zonder de kruidnagelen, citroenschill en kaneelstokjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes