Canneloni met spinazie en vier kazen

Canneloni met spinazie en vier kazen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke canneloni met spinazie en vier kazen. De canneloni is gevuld met spinazie, ricotta, feta, blokjes mozzarella, geraspte Parmezaanse kaas en op smaak gebracht citroenrasp en citroensap. Bedekt met tomatensaus afgemaakt met plakjes mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas om het af te maken. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven, heerlijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries
  • 350 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Canneloni met spinazie en vier kazen op tafel.

  1. Snijd de ui in halve ringen en snipper de sjalot fijn. Ontdooi de spinazie in een pan. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de helft en snij deze fijn. Pers vervolgens het sap van een halve citroen. Was de wortel en snij deze in plakjes. Snij de feta en de helft van de mozzarella in kleine blokjes van ongeveer 0,5x0,5cm. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een kleine steelpan met dikke bodem. Giet hierin de melk. Voeg hieraan toe de plakjes wortel, een takje tijm, het takje rozemarijn en 5 witte peperkorrels en een blaadje laurier. Breng dit geheel aan de kook en laat dan voor minimaal 30 minuten op laag vuur met het deksel op de pan zachtjes trekken.
  3. Smelt in een koekenpan op middelhoog vuur een klont boter en voeg hieraan wat olijfolie toe. Bak hierin de uien tot ze goudbruin en zacht zijn geworden. Voeg er dan 2 eetlepels balsamicoazijn aan toe en laat het op laag vuur nog een minuut of 10 sudderen. Haal het van de hittebron en zet apart in een grote kom.
  4. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Smelt ondertussen een klont boter in een pan. Voeg hieraan 2 geperste tenen knoflook en de citroenrasp toe en bak dit voor een minuutje mee. Roer hier vervolgens de spinazie door totdat alles goed vermengd is. Voeg dit toe aan de kom waar de uien al in zitten.
  5. Meng de ricotta, feta, blokjes mozzarella en ongeveer 2/3 van de geraspte Parmezaanse kaas met het spinazie-ui mengsel. Roer hier vervolgens het citroensap doorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Meng voor de tomatensaus de tomato frito met de groentebouillon. Pers twee teentjes knoflook uit en roer deze hier doorheen. Voeg de tijmblaadjes van de overige takjes toe en ook een scheut balsamicoazijn.
  7. Haal het melkmengsel dat heeft staan trekken van het vuur en haal het door een zeef. Smelt op laag vuur in een (steel)pan de boter en roer hier de bloem door. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Blijf doorgaan tot alle melk is vermengd met de boter en de bloem. Breng dit aan de kook en laat dit al roerend even zachtjes doorkoken.
  8. Vul een spuitzak met het spinaziemengsel. Vul de cannelonis een voor een en plaats deze in een ingevette ovenschaal. Giet de tomatensaus er vervolgens overheen. Als er twee lagen zijn, giet dan eerst de tomatensaus over de eerste laag. Bedek alles met saus.
  9. Verdeel de bechamelsaus over de canneloni. Bedek met plakjes mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas.
  10. Plaats de ovenschaal ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Aanvallen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie