- 50 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Scholfiletschotel met uiensaus op tafel.
- Bak de scholfilet zachtjes gaar in de boter en haal de vis voorzichtig uit de pan. Bestrooi de vis met zout en peper.
- Maak de uien schoon en snijd ze in heel dunne ringen. Bak de uiringen tot ze gaar zijn in de overgebleven boter van de vis.
- Voeg de melk toe en laat dit aan de kook komen. Voeg het halve bouillonblokje, de peterselie en wat nootmuskaat toe. Maak de uiensaus evt. wat dikker met een beetje allesbinder.
- Leg de vis in een ovenschaal, giet de saus erover en verdeel de aardappelpuree over de schaal. Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas en de paneermeel. Leg hierop een paar kleine klontjes boter.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de schaal ca. 20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi lichtbruin korstje op is gekomen.