Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Keshi yena heerlijk curacaos gerecht op tafel.
- Verhit de oven voor op 180˚C. Spoel de kip af en bak het in hete olijfolie met 2 teentjes knoflook in een grote pan.
- Voeg het sap van een limoen, fijngesneden tomaat, ui, paprika en kruiden toe. Voeg een flinke scheut Ketjap Manis toe als de kip bijna gaar is.
- Voeg kappertjes, augurken, olijven, pruimen, rozijnen en mais al omscheppend toe. Voeg piccalilly en soepgroenten toe en blijf omscheppen totdat de kip goed gebakken is. Haal de pan van het vuur.
- Vet een grote ovenschaal in en beleg de bodem en de randen met 2/3 van de plakken kaas. Doe de gebakken kip met groenten in de schaal.
- Bedek het geheel met het restant van de plakken kaas en giet het geklopte ei eroverheen. Plaats 30 minuten in het midden van de oven.