Abrikozen-gemberjam van gedroogde abrikozen

Abrikozen-gemberjam van gedroogde abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Proef de zomer: abrikozen-gemberjam. Een fruitige combinatie, zoetzuur en licht pittig. Heerlijk op een stukje vers brood, croissant of toastje bij de thee.

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Abrikozen-gemberjam van gedroogde abrikozen op tafel.

  1. Snij de gedroogde abrikozen in vieren. Snij de gemberbolletjes heel fijn.
  2. Zet de abrikozen in het water en laat ze een nacht wellen.
  3. Breng de abrikozen met het weekwater aan de kook en laat ze op een lage warmtebron plm. 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de gember, citroensap, vanillesuiker en amandelaroma toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Weeg de abrikozen en voeg de helft van het totale gewicht aan geleisuiker toe.
  6. Breng alles aan de kook en laat het plm. 4 minuten koken.
  7. Doe de jam in schone potjes en sluit ze af met een deksel.
  8. Zet de potjes 5 minuten op de kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen