Turkse gevulde paprikas

Turkse gevulde paprikas

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle en vegetarische lekkernij uit Turkije: gevulde paprika's. De vulling bestaande uit ui, knoflook, gepelde tomaten, dille, kaneelpoeder en suiker, rijst en rozijnen geven de paprika’s de juiste smaak. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse gevulde paprikas op tafel.

  1. Was de paprika's, snijd de kapjes eraf en verwijder de witte delen en pitjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin al omscheppend de fijngehakte ui en knoflook.
  3. Voeg de gepelde en fijngehakte tomaten (of tomatenpuree), de fijngehakte platte peterselie en dille, het kaneelpoeder, de suiker en peper en zout naar smaak toe. Voeg de rauwe ongekookte rijst toe en schep alles goed door elkaar. Begiet het geheel met een klein glas water en laat absorberen. Giet er dan zoveel water bij dat het net zo hoog staat als de rijst en laat koken tot de rijst gaar is maar nog stevig. Schep er dan de rozijnen doorheen en laat afkoelen.
  4. Vul de paprika's met behulp van een eetlepel met de vulling. Zet ze in een ovenschaal en vul die schaal tot de helft van de paprika's met water. Giet een scheutje olijfolie in het water en doe er twee hele tenen knoflook bij.
  5. Laat de gevulde paprika's ongeveer 20-30 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch