Bospaddestoelensoep

Bospaddestoelensoep

Smulweb imageSmulweb

Een bosrijk soepje! Paddestoelen, tijm, witte wijn en boter vormen samen een heerlijk gerecht. Lekker met goudbruin gebakken paddestoelen en het loof van de lente/bosuitjes.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Paddenstoelenmix
  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bospaddestoelensoep op tafel.

  1. Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  3. Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep