Overheerlijke kwarkcake met rozijnen of vruchten

Overheerlijke kwarkcake met rozijnen of vruchten

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke kwarkcake met rozijnen of vruchten is een verrukkelijk bijgerecht en ook lekker als ontbijt of tussendoortje. Het is gemakkelijk te maken en goed te bewaren. Zacht van binnen en knapperig van buiten. Bak in de oven op 190 graden Celsius en geniet van je cake.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g oranje snippers

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Overheerlijke kwarkcake met rozijnen of vruchten op tafel.

  1. Laat in de bakvorm een klontje boter smelten (onafgedekt) gedurende 1 1/2 minuut op de hoogste magnetronstand.
  2. Vet de bakvorm zorgvuldig in met een kwastje en bestrooi met paneermeel. Wals het teveel aan paneermeel eruit en gooi dit weg.
  3. Laat krenten en rozijnen wellen in heet water en droog ze daarna af met keukenpapier.
  4. Roer in een kom 125 gram boter zacht met een mixer gedurende +/- 5 minuten. Voeg daarna de basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix goed door elkaar. Voeg vervolgens de 2 eieren toe en klop nogmaals goed door.
  5. Voeg de kwark toe en klop alles door elkaar. Roer af en toe met een pannelikker en mix goed door elkaar. Spatel als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor en meng alles goed.
  6. Meng de gewelde rozijnen en krenten door het vrij stugge deeg.
  7. Doe het deeg in de bakvorm en strijk gelijkmatig uit met een spatel. Plaats de bakvorm op de 2e richel van onderen in de oven.
  8. Bak de cake in een heteluchtoven op 190 graden Celsius en 220 watt gedurende ongeveer 20 minuten tot deze bruin en gaar is. Als je een combi-magnetron gebruikt, hoef je deze niet voor te verwarmen.
  9. Laat de cake na het bakken 5 minuten met een stukje aluminiumfolie eroverheen in de nog hete, maar uitgeschakelde oven staan. Haal de cake daarna voorzichtig uit de oven en laat hem nog 10 minuten in de vorm afkoelen.
  10. Haal de cake voorzichtig uit de vorm door een snijplank bovenop de vorm te plaatsen en deze om te draaien. De cake komt er zo mooi heel uit.
  11. Als je de cake in een gewone oven bakt, moet je de oven wel voorverwarmen en bakken op 160-175 graden Celsius gedurende ongeveer 75 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Kwarkcake