Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Parelhoen van de barbecue met paddenstoelen-bier saus

Parelhoen van de barbecue met paddenstoelen-bier saus

smulweb badge smulweb

Probeer eens Parelhoen van de barbecue met paddenstoelen-bier saus. Geniet van de combinatie van gerookte parelhoen ingesmeerd met rozemarijnsaus en de heerlijke smaak van een saus gemaakt van paddenstoelen en bier.

45 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 Parelhoen
  • 2 g Rozemarijn, vers
  • 330 ml dubbelblond bier
  • 100 g Basterdsuiker
  • 300 g Paddenstoelenmix
  • 1 Ui
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 1 el paddenstoelen fond
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Parelhoen van de barbecue met paddenstoelen-bier saus op tafel.

  1. Verwarm de barbecue op 200 graden en zorg voor een directe en een indirecte zone.
  2. Kook het bier, samen met de suiker en 1/3 van de rozemarijn in tot ongeveer de helft van de vloeistof overblijft.
  3. Smeer de niet-vel kant van de parelhoen in met de saus, bak hem een paar minuten op de velkant boven direct vuur. Smeer nogmaals in met de saus, bak nog even door en keer de parelhoen om. Smeer ook de velkant in met de saus. Als de bouten aan beide zijden goudbruin zijn, boven de indirecte zone, verder laten garen tot de kern temperatuur 72 graden is.
  4. Snijd ondertussen de ui, knoflook en paddenstoelen. Hak de overgebleven rozemarijn heel fijn. Bak dit alles samen.
  5. Giet de rest van de biersaus en het water bij de paddenstoelen. Laat even doorkoken en maak op smaak af met de paddenstoelen fond (of zout) en peper naar smaak.