Hammousse taartje op een bedje van sla

Hammousse taartje op een bedje van sla

Smulweb imageSmulweb

Een hartig hammousse taartje op een bedje van sla. De taart is gevuld met een mengsel van ham, mayonaise, crème fraiche, mosterd en gelatine. Het geheel moet minimaal 2-24 uur opstijven in de koelkast. Heerlijk als voorgerecht!

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hammousse taartje op een bedje van sla op tafel.

  1. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng een halve deciliter water aan de kook, haal de pan van het vuur en los hierin de gelatine op. Laat verder afkoelen.
  2. Bekleed de springvorm met ham, houd ongeveer 150 gram ham apart om de vorm te bekleden. Doe de rest van de ham met de mayonaise, crème fraiche en mosterd in de keukenmachine en klop tot een glad mengsel. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de afgekoelde gelatine toe aan het mengsel en roer goed door. Doe de helft van de mousse in de springvorm, leg daarop een grote ronde plak achterham. Doe daarop de andere helft van de mousse en dek opnieuw af met een ronde plak ham. Zet alles in de koelkast en laat circa 2-24 uur opstijven.
  4. Maak zes bordjes op met sla en bedruppel met een beetje olie en balsamicoazijn. Snij de mousse taart in mooie punten en plaats op de sla. Garneer met partjes ei en verse kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla