Aardappelpuree met knolselderij

Aardappelpuree met knolselderij

Smulweb imageSmulweb

Aardappelpuree met knolselderij, een klassieker die altijd lekker is. Lekker met een stukje vlees en groenten. Stamp de aardappelen en knolselderij tot een smeuïge puree met een scheutje melk, boter, peper en nootmuskaat. Voeg naar smaak nog wat peper, zout of nootmuskaat toe en maak het geheel af met een beetje kookvocht.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelpuree met knolselderij op tafel.

  1. Schil de aardappels en knolselderij. Snijd alles in stukken, de knol in blokjes.
  2. Kook de aardappels en knolselderij in een pan met zout naar smaak. Giet af en houd het kookvocht apart.
  3. Voeg melk, boter, peper en nootmuskaat toe aan de pan. Stamp het geheel tot een puree.
  4. Proef de puree en voeg naar smaak nog peper, zout of nootmuskaat toe. Als de puree niet smeuïg genoeg is, voeg dan geleidelijk een beetje kookvocht toe. Pas op dat het geheel niet te soepig wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aardappelpuree Knolselderij