Zoetzure kipspiesjes

Zoetzure kipspiesjes

Smulweb imageSmulweb

Deze zoetzure kipspiesjes zijn de perfecte BBQ snack. Het zoete van de ananas in combinatie met de marinade met basilicum, knoflook, paprika poeder en honing maken deze spiesjes onweerstaanbaar!

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Basilicum
  • 1.5 el Honing
  • 12 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoetzure kipspiesjes op tafel.

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.
  2. Meng knoflook, zout, peper, citroensap, olijfolie, basilicum, paprikapoeder en honing en schenk het mengsel over de kip. Schep het geheel goed om en laat het minimaal een uur marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in ca. 10 – 15 minuten goudbruin.
  4. Haal de kip uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas of een zongedroogd tomaatje aan een cocktailprikker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas